Met Open Ogen – Jubileum tentoonstelling – Een eerbetoon aan de stille aanwezigheid van de dieren

14 oktober 2018 is het tekenfeest! Loes Botman is dan officieel 25 jaar kunstenares en 50 jaar oud. Ze opent haar 200e tentoonstelling en presenteert daarbij 2 nieuwe boeken. Met een grote expositie “Met Open Ogen” bij Galerie Rijlaarsdam te Nieuwkoop wordt het jubileum gevierd.

Op de tentoonstelling worden zeer veel pastels van Loes tentoongesteld – onder andere 50 paardentekeningen eren het paard. Loes is een echte ‘pastelfreak’: “Pastelkrijt heeft iets magisch.” Deze magie ziet u in de prachtige kunstwerken van Loes. Laat u onderdompelen in de wereld van pastels en dieren!

Ter viering van het jubileum wordt een nieuw kleurrijk kunstzinnig-bezinningsboek uitgebracht genaamd Stille levens/Still lives. Een groot kunstboek waarin teksten over dieren verweven worden met tekeningen van de kunstenares – een boek vol inspiratie rondom het dier. Dit boek volgt op het eerste overzichtsboek met Loes’ werk Pastels van 10 jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuw overzicht dus! Recente tekeningen worden afgewisseld met vroeg werk, artikelen en inspirerende citaten en gedichten. Het gebonden boek (25×25 cm) heeft een gelimiteerde oplage en wordt tweetalig (Nederlands en Engels) uitgebracht. 176 kleurrijke pagina’s nemen u mee naar het dierenrijk. Om verzekerd te zijn van een exemplaar kunt u zich vanaf nu intekenen. Als dank ontvangt u dan gratis samen met het boek een set van vier prachtige dubbele kaarten van het werk van Loes t.w.v. €10,-. Intekenen via de uitgeverij: info@aurora-productions.comof via www.aurora-productions.com. Prijs: €40,- excl. €7,- porto.

Naast de presentatie van Stille levens/Still lives presenteert Loes u een nieuw kinderboekje voor de allerkleinsten met als titel Klein Slaapdierenboek. Hoe heerlijk is het om te slapen niet alleen voor ons mensen maar ook voor dieren! Het kartonnen boekje is gevuld met kleurrijke tekeningen van slapende dieren.

14 oktober 2018 wordt een vreugdevolle dag: een eerbetoon aan pastelkunst en in liefde voor de dieren. Loes: “Het wordt diep stil in mij wanneer ik denk aan al die kloppende hartjes om ons heen. Die gedachte vervult mij met zoveel ontzag, en tegelijktertijd met zoveel liefde dat het bijna mijn adem beneemt.”

Loes neemt u persoonlijk mee in de wereld van het getekende dier op zondag 28 oktober van 14.00-16.00 uur met een rondleiding door de tentoonstelling “Met Open Ogen”. Wilt u graag zelf tekenen met pastelkrijt omringt door Loes’ werk? Kom dan naar de workshops van Loes op zaterdag 3 en zaterdag 17 november van 14.00-17.00 uur in Galerie Rijlaarsdam.

Waar: Galerie Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, 2421 LB Nieuwkoop
Datum: Opening tentoonstelling “Met Open Ogen” 14 oktober 2018 om 15.00 uur
Tentoonstelling “Met Open Ogen”: van 14 oktober tot 3 december 2018.
Rondleiding Loes door tentoonstelling “Met Open Ogen”: zondag 28 oktober van 14.00-16.00 uur te Galerie Rijlaarsdam
Workshops door Loes: zaterdag 3 en zaterdag 17 november van 14.00-17.00 in Galerie Rijlaarsdam.