Leren tekenen met pastel

Het tekenen met pastelkrijt is geen alledaagse bezigheid voor velen van ons. Een beetje een ondergeschoven kindje. Toch zie je het tekenen met pastelkrijt de laatste jaren weer toenemen. En wat mij betreft is dit meer dan terecht. De oude techniek is nog steeds fantastisch om toe te passen. Het is fantastisch om te leren tekenen met pastel. Door goede, kwalitatieve pastelkrijtjes zacht over elkaar heen te wrijven ontstaan prachtige mengelingen van kleuren. Het geeft een uniek en kleurrijk resultaat aan het schilderij.

Pastel is magisch

De matheid van de kleuren waar het licht aan lijkt te kleven, geeft een heel eigen kleurgevoel. Pastelkrijt wordt gemaakt van een bindmiddel, krijt en pigment. En juist de eenvoud van dit materiaal maakt het zo aantrekkelijk om er mee te werken

Voorbeelden pastelkrijt tekeningen

Loes Botman heeft al een prachtige collectie van unieke pastelschilderijen. Loes tekent en schildert het liefst dieren. Genoeg mensen beschouwen dieren als vanzelfsprekend, maar hoe verdraaid eenzaam zouden de mensen zijn zonder dieren om zich heen!

Bekijk hier enkele voorbeelden.

Wilt u zelf leren tekenen met pastelkrijt? Volg dan eens mijn cursus tekenen met pastelkrijt.

Kaarten en boeken van pastel

Ook kaarten en boeken worden graag door Loes Botman gemaakt. Uiteraard ziet u hier veelvuldig de prachtige dieren in terugkomen. De boeken zijn gericht op kinderen en bevatten prachtige tekeningen van pastel. De kaarten van pastel zijn voor een leuke prijs te bestellen. Altijd leuk om uw vrienden en familie een mooie kaart te sturen.

Bestel de schilderijen, kaarten of boeken van pastel eenvoudig online. Heeft u vragen dan kunt u altijd een contact met mij opnemen.